STAP-Budget

– Vraag €1000,- gratis opleidingsbudget aan –

Via STAP (STimulering ArbeidsmarktPositie) kunnen werkenden, ZZP-ers en werkzoekenden sinds 1 maart 2022, jaarlijks € 1000,- subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Daarmee wil de overheid mensen de mogelijkheid bieden zich meer te ontwikkelen om zo hun positie in de arbeidsmarkt te verbeteren!

Wil jij gebruik maken van €1000,- gratis opleidingsbudget?
Vanaf 1 juli 2022 kun je aanspraak maken op het STAP-Budget bij Mondra Opleidingen. Om in aanmerking te komen voor het STAP-Budget zul je aan diverse criteria moeten voldoen, dit zijn onder andere:
– Je bent 18 jaar of ouder
– Je werkt in loondienst, bent zelfstandig ondernemer of bent momenteel werkzoekende
– Je cursus of training start minimaal 4 weken na je aanvraag
– Je cursus of training start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn
– Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-Budget toegekend gekregen.

STAP-Budget geldt voor ons volledige opleidingsaanbod
Het STAP-Budget kun je voor al onze cursussen of trainingen gebruiken! Je kan kiezen voor een volledige cursus of training maar ook kortere cursussen of trainingen tot € 1.000,- zijn mogelijk! Hierdoor kun je zelfs kosteloos studeren!

Heb je een cursus of training gevonden dan kun je het STAP-Budget als volgt aanvragen:

STAP 1: Meld je digitaal aan via het aanmeldformulier van Mondra Opleidingen. Geef aan welke cursus of training je wilt volgen en ‘vink aan’ dat je hierbij gebruik wilt maken van het STAP-Budget.

STAP 2: Je ontvangt van Mondra Opleidingen het ‘STAP-aanmeldbewijs’ welke je moet uploaden in het STAP-portaal van het UWV.

STAP 3: Je krijgt positief bericht van het UWV als je de aanvraag binnen het tijdvak doet, je aan de voorwaarden voldoet en er nog budget beschikbaar is.

STAP 4: Je start met de door jou gekozen cursus of training. Daarnaast krijgt Mondra Opleidingen rechtstreeks het STAP-Budget en verrekent dit met jouw opleidingskosten.

Wil je nog aanvullende informatie? Neem gerust contact met ons op!